• Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Szatmár-Bereg Polgári Egyesület szerepvállalásának erősítése a közösségek fejlesztésével a Vásárosnaményi Járásban


 

Projekt azonosítószáma: EFOP-1.3.5-16-2016-00185

Kedvezményezett neve: Szatmár-Bereg Polgári Egyesület

Projekt címe: A Szatmár Bereg Polgári Egyesület társadalmi szerepvállalásának erősítése a közösségek fejlesztésével a Vásárosnaményi Járásban                      

Szerződés száma: EFOP-1.3.5-16-2016-00185

Támogatás összege (Ft): 25.000.000,-

Összköltség (Ft) : 25.000.000,-

A projekt megvalósításának kezdete: 2017.03.01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2020.09.28.

Záró elszámolás benyújtásának határideje: 2020.12.27.

Támogatási intenzitás: 100%

 

Projekt szakmai tartalma:

A projektet 2017. március 1. – 2020. szeptember 28. között valósítjuk meg. A szakmai programok előkészítésére 2017. március hónapban kerül sor.

Célcsoport toborzása, bevonása: az együttműködő partnerek bevonásával, és az önkéntesekkel együtt 2017. április és május hónapban toborzó-tájékoztató napokat tartunk. Ismertetésre kerülnek a tervezett programok, a projekt részletei.

Önképzés: célja a projektben résztvevő szakemberek, önkéntesek felkészítése, szakmai támogatása. A célcsoporttal foglalkozó, találkozó szakemberek szolgáltatásokra való felkészítése olyan tréning elemekkel amelyek programspecifikus ismereteket, és egyéb továbbképzési elemeket tartalmaznak. Kötelezően biztosítjuk a projektben résztvevők számára az esélyegyenlőségi képzésben való részvételt. A projekt tevékenységet bemutató generációk közötti együttműködést, kapcsolattartást, kommunikációt támogató események szervezése, lebonyolítása: a projekt sikeressége nagymértékben függ attól, mennyire sikerül „megnyernünk” a szülők, családok támogatását, illetve milyen mértékben tudjuk őket közvetlenül bevonni a programokba. A generációk közötti együttműködés egyik alappillérje lenne jelen projektünkben az Öreg focista nem vén focista rendezvény megvalósítása. Terveink szerint összesen 10 alkalommal kívánunk a térségben működő futball csapatokkal egy öreg- fiatal focista barátságos bajnokságot megszervezni. Önkéntes tevékenység keretében biztosított szolgáltatások nyújtásának megszervezése, közvetítése: tekintettel arra, hogy szervezetünk már elindította a regisztrációt a Közérdekű önkéntes tevékenységet folytató szervezetek soraiba való felvételhez, így tagjainkra mindig számíthatunk, ha önkéntes tevékenységről van szó. A projektbe bevonni kívánt Önkéntes koordinátor közreműködésével a tevékenység jól szervezett, szakmailag is jól koordinált. Kapcsolattartás és adatszolgáltatás az EFOP-1.2.3-VEKOP/15 Komplex ifjúsági fejlesztések- új nemzedék újratöltve kiemelt projekt kedvezményezettel (Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft.): a szakmai elvárásoknak megfelelően együttműködést kívánunk kialakítania az Új Nemzedék Nonprofit Kft-vel is. Így a kötelező adatszolgáltatás terén, a szakmai elvárások teljesülése terén, a szervezett, a projekt megvalósításához kapcsolódó szakmai események, és képzések terén egyaránt.

Képzések, tréningek lebonyolítása: képzéseket/tréninget szervezünk az alábbi témakörökben: kommunikáció, önismeret, konfliktuskezelés és szelektív hulladékgyűjtési ismeretek, és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos ismeretek.

A projekt megvalósításához nélkülözhetetlen eszközök beszerzése, Helyi hagyományok ápolását célzó rendezvények, valamint a nemzetiségek kulturális identitásának elmélyítését szolgáló programok szervezése: havonta kívánunk Rendszeres sport napokat szervezni, és aktív sportolási lehetőséget biztosítani a célcsoport számára. A projekt időtartama alatt összesen 48 alkalommal.

Szakmai fórumok, konferenciák és rendezvények szervezése a közéleti szerepvállalás és érdekképviselet elősegítése, a társadalmi felelősségvállalás és önkéntesség kultúrájának erősítése és a fenntartható fejlődés tudatosítása érdekében: évente 1 alkalommal, összesen 10 nap napközis Sporttáborra kívánunk lehetőséget biztosítani, azoknak a szülőknek a megsegítésére, akik az iskolai szünidő alatt nem, vagy csak nehezen tudják megoldani a gyermekfelügyeletet.

Közösségi aktivitás erősítését célzó események, programok és rendezvények szervezése, illetve lebonyolítása: az évente két alkalommal kívánunk Vásárosnaményi Sport Nap elnevezésű, olyan nagyobb méretű rendezvényt megszervezni, ahová 500-1000 fő megjelenését várjuk. Témája mindenképpen helyi sportolás, egészség, és generációk találkozása lenne. A programokon meghívott előadók, sportolók mutatkoznak be, illetve nagy szerepet szánunk a térségben működő sportegyesületek bemutatkozásának, részvételének is.

Családok megerősítését, fiatalok felelős életre nevelést segítő programok támogatása: Ebben a programelemben Devianciák megelőzését szolgáló előadássorozatot is kívánunk megvalósítani. Két elemből áll: 1. A kábítószer fogyasztás veszélyei, következményei, az elkerülés lehetőségei, és a 2. A bűnmegelőzés, bűnözővé válás elkerülése előadássorozatok. Az előadásokat szociológus, toxikológus, bűnmegelőzési tanácsadó tartja. A programokat egész naposra tervezzük, az előadássorozatok mellett egy „Drogsátor” is felállításra kerül, ahol témához kapcsolódó kérdéseket személyesen szakembereknek fel is tehetik az érdeklődők. A projekt megvalósításához nélkülözhetetlen eszközök bérlése.

 


© 2023 szbpe. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.